15 obiceiuri noi imprumutate la mutarea in Germania (II)

Dupa cum am descris in articolul precedent impresiilie si obiceiurile imprumutate la mutatul in Germania – 15 obiceiuri noi imprumutate la mutarea in Germania, astazi puteti citi urmatoarele!
Multe dintre are au parut curioase, amuzante, ciudate si uneori chiar incomode sau stangenitoare, acum par a fi ale mele din totdeauna.

Diferite
11. Repartizarea gunoiului. Este foarte placut cand putem contribui la bunastarea ecologiei lumii. Prin urmare, am o galeata cu trei camere pentru gunoi separat. Aceasta practica va face sa acordati mai multa atentie la cat de mult si ce anume aruncati si unde merge gunoiul. Deci, calatorind in natura in ultimul an, am incercat sa luam tot gunoiul cu noi, pentru ca dintr-o data am inteles cum va fi imprastiat pe dealuri, daca noi nu facem asta. Candva nu parea ceva iesit din comun sa arunci la gunoistea locala.
12. Respectarea animalelor. Respectul fata de animal, nevoile sale, sanatatea si chiar fericirea acestuia este o norma sociala. Comunicarea cu animalele intr-un mod uman nu este un lux. A spuen copiilor la gradina zoologica ca acestea sa vorbeasca mai incet, astfel incat sa nu deranjeze un ghepard care doarme – este o realitate. Observati rezultatele din acest punct de vedere in fiecare zi pe strazi. Cainii aici sunt atat de politicosi incat ramaneti uimiti. Cainii agresivi sunt o mare raritate, indiferent de rasa. 95% dintre cainii germani se comporta in strada la fel: merg, dau din cozile lor si complet nu-ti acorda atentie. Chiar daca voi le acordati atentie. Cainii “needucati” care fericiti alerga spre voi si va permit sa-i mangaiati pe cap – sunt, de regula, caini tineri, pe care inca nu i-au adus la gradul necesar de politete germana si seninatate. Pentru ei, proprietarii intotdeauna rosesc si isi cer scuze.

13. Retinerea emotionala. Fie ca va place sau nu, cum sunt germanii, dar treptat, cu voie sau fara voie si voi va molipsiti acest calm si curtoazie. Apoi apare un paradox: voi inca sunteti prea emotionali pentru germani, vizitele acasa sunt prea emotionale pentru voi. De fiecare data, la fiecare vizita am nevoie de 2 saptamani pentru a ma obisnui cu fluxul emotional si cu oamenii care apar brusc in spatiul meu personal. Si acest lucru este valabil mai multe natiuni – toate natiunile mai temperamentale, romanii, spaniolii, italienii si grecii se confrunta cu aproximativ aceleasi “retinere”, dupa o lunga sedere intr-o tara retinuta din punct de vedere emotional.

14. Frigul. La inceput imi inghetau picioarele de la podeaua rece. Apoi, porniti caloriferele inaintea tuturor vecinilor si ziceti: Domnul cu voia, eu vreau un apartament cald”. Apoi, cand revii dintr-o vizita acasa, iti dai seama ca doar tie iti este cald in timpul iernii de la caloriferele de foc, vrei sa deschizi fereastra si sa dormi fara plapuma. Totusi cat de mult nu s-ar plange lumea de frigul din casele din Germania – nu este lacomie, ci o chestiune de obisnuinta si de alegere. Acum, pentru mine podeaua rece, iar temperatura de 18-22 la domiciliu – este o norma, nu o scuza pentru a curge mucii sau face o cistita. Daca mi-i frig, ma imbrac sau incep sa ma misc. In ceea ce priveste sanatatea si conservarea tineretii, aceasta este una dintre cele mai bune abordari pentru alegerea temperaturii intr-o casa.

15. Sportul. Daca nu faci sport, atunci macar te uiti la sport. Avand in vedere clima favorabila si abundenta de terenuri libere de sport, stadioane si piste pentru biciclete, a nu face sport in Germania – este o crima. Dar cei “prea ocupati” pentru a pune fundul pe bicicleta pe drumul spre locul de munca sau de studiu, urmaresc campionatele de fotbal, tenis, sarituri cu schiurile sau Tour de France. N-am crezut niciodata ca voi sti totul despre evenimentele sportive actuale din Germania si din lume. In familia mea sa nu cunosti astfel de lucruri – un semn de prost gust. Desigur, lista continua. Pe parcursul a trei ani, reuiti sa invatati lucruri diferite. Aici am incercat sa colectez cele mai interesante si “germanice”, in opinia mea, obiceiuri. As dori sa mentionez ca acest articol este – experienta unei singure persoane (eu), cu un numar restrans de germani din regiunile de la Berlin, Brandenburg si Saxonia. Si acestea sunt exact obiceiurile “lipite” de persoana mea. Sa aveti o zi frumoasa si plina de succes in eforturile voastre (mai cu seama daca e vorba de limba germana)!

viata in Germania

obiceiuri noi împrumutate la mutarea in Germania


Informatii noi:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *