Ia romaneasca in patrimoniul UNESCO – petitie online

Peste 6480 de persoane au ales sa semneze petitia online prin care sa se ceara ca ia romaneasca sa fie inclusa in patrimoniul UNESCO, daca esti de acord, poti semna si tu aici aceasta petitie! Indiferent ca suntem in Romania sau am emigrat prin Europa sau America, putem semna si noi petitia online pentru ca ia romaneasca sa fie inclusa in patrimoniul UNESCO. Poate ca ar trebui sa trecem de la mici la traditie, caci precum se stie chiar si pictorul Matisse a fost impresionat de frumuseatea si diversitatea acestei capodopere romanesti.

Ia romaneasca in patrimoniul UNESCO – petitie online

La Blouse Roumaine

La Blouse Roumaine – Matisse

Ia romaneasca ar putea ajunge in patrimoniul UNESCO daca noi romanii vom semna petitia online intr-un numar suficient de mare, iar cum stiu ca la noi in grupurile de pe facebook sunt zeci de mii de romani, poate reusesc sa va impresionez si sa va impulsionez sa o semnati. Am fi mandri ca am contribuit si noi cu ceva la schimbarea imaginii Romaniei, chiar daca foarte putin.

Diversitatea de modele a iei romanesti este atat de mare, incat ne-ar trebui un site special unde sa postam toate variantele, poate ca o vom face in curand, caci merita.

Pana atunci asteptam sa vedem cum creste numarul de semnaturi pe petitie, ar fi minunat ca pana duminica sa depasim 10.000 sau de ce nu 100.000 de semnaturi pentru ia romaneasca.

Daca dupa Matisse, ia romaneasca a fost apreciata de renumitul creator de moda Yves Saint Laurentm care a creat o intreaga colectie avand la baza arta traditionala populara din Romania, e timpul sa demonstram si noi ca stim sa ne apreciem la justa valoare patrimoniul national! Sper ca v-am convins, rezultatele vor demonstra daca DA sau nu!

ie romaneasca

Ia romaneasca in patrimoniul UNESCO – petitie online


Informatii noi:

7 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *