Romanii din Franta

Acum un an am decis sa ne axam pe cateva tari unde romanii sunt deja in numar mare, asa am reusit sa luam legatura cu romanii din Franta si sa creem trei site-uri legate de aceasta comunitate. Evident ca cei mai multi romani din Franta s-au stabilit in Paris, insa avem comunitati mari si in alte orase, cum ar fi Lyon, Nice sau Marseille [ Marsilia ] ceea ce ne obliga la mai mult. Ne gandim acum daca vom contiuna cu domeniul deja existent – e4fr.net – sau vom face un site nou chiar aici pe portalul 4Eu.Info.

Stiu ca cei mai multi sunt interesati de locurile de munca si mai putin de socializarea cu romanii din Franta, insa va asigur ca cel mai usor vei gasi ajutor la comuitatea romaneasca din tara respectiva si nu pe site-uri sau pe FaceBook. Nu neglijam nici aspectul socializarii pe FaceBook, insa contactul fata in fata este mai productiv, o spun din propria experienta.

Daca site-uri precum cel al romanilor din Germania a reusit sa adune peste 50 de mii de prieteni, zic eu ca nu este Franta tara care nu va aduna cel putin tot atatia romani. Mai ales ca daca este sa discutam despre limba, este evident ca romanii stiu intr-o masura mult mai mare franceza decat limba germana.

Cum vor evolua lucrurile ramane de vazut, noi ne cerem scuze inca de la inceput ca nu reusim sa facem cat de multe ne dorim, dar daca s-ar mari echipa de voluntari, cu siguranta am face mult mai multe!

Romanii din Lyon


Informatii noi:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *