Romanii din Olanda in 2015

M-am intors de curand dinĀ Rotterdam si ca de fiecare data ma simt fascinat de ceea ce vad si suparat ca nu am invatat de mic olandeza. Cu iguranta ca ar fi fost una din tarile in care as fi dorit sa traiesc, nu doar pentru pitorescul locurilor si salariile mari din Olanda, ci pentru ca ma fascineaza cum o tara atat de mica, Olanda are doarĀ 16.787.689 locuitori, pe o suprafata mult mai mica decat Romnaia, poate fi atat de dezvoltata din punct de vedere tehnologic dar si uman.

Romanii din Olanda in 2015

Recunosc ca deja Olanda a ajuns la un prag de dezvoltare umana, aici e atata libertate incat cu greu poti crede ca e normal ce se intampla. Dar ne mandrim ca de cel putin 5 ani suntem alaturi de comunitatea romanilor din aceatsa tara, acum avand pe langa portalul nostru si un site special dedicat romanilor din Olanda, care este din ce in ce mai vizitat.

Inca un lucru care ma fascineaza in Olanda este transportul, cat de sanatos este sa te deplasezi cu bicicleta, cata economie poti face cu ata de multe beneficii pentru sanatate si mediul inconjurator. De ce la ei se poate si la nou nu? Evident este o intrebare retorica, insa nu m-am putut abtine. Mai ales ca salariul minim in Olanda este de 1495 de euro, asta din datele din iunie 2014. Parca nu seamana nici cu salariul unui corporatist din Romania, nu-i asa? Asta in timp ce in UK salariul minim este putin peste 1300 de euro!

Romanii din Rotterdam

Romanii din Rotterdam


Informatii noi:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *